İADE REÇETE İŞLEMLERİ HAKKINDA - 31.01.2013

T.C. SGK Başkanlığı İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kordon Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından, Odamıza gönderilen 31.01.2013 tarih ve 10120608.1.937.224 sayılı yazı ile;

Kurumca iadesi yapılan reçete/reçetelere ait bilgiler mesaj olarak bildirildiği, reçete/reçeteler iade edildiğinde 2012 yılı SGK Protokolünün 4.3.2. maddesi gereğince; eczacı tarafından gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra teslim alındığı tarihten itibaren 15 (onbeş) işgünü içerisinde, Medula Eczane Ekranından bu reçete/reçetelere ait “iade döküm” alınarak Kuruma teslim edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

İade dökümü;

Reçetelerin eksikleri tamamlandıktan sonra,
  • Medula Eczane ekranının solunda bulunan iade reçete butonu tıklanır.
  • İade reçetelere ait döküm numarası boşluğa yazılır.
  • Sağda, en sonda bulunan “İade Posta Tarihi” butonu tıklanır.
  • “Posta Alındı Tarihi” girilerek “Kaydet” butonuna tıklanır.
  • İçerikten ve/veya Mevzuattan İade butonu tıklanır.
  • Ekranda beliren iade reçete numarasının üstüne tıklanır, iade reçete açılır.
  • İade reçete tekrar kaydet yapılır(E-reçete Kaydet butonuna tıklanır)
  • Medula Eczane ekranının solundaki sütunda yer alan fatura sonlandırma butonuna basılır.
  • Reçetelerin A,B,C veya Kan Ürünü olması durumuna göre; A grubu Mevzuattan iade, B grubu İçerikten iade, c grubu Sıralı Dağıtım Mevzuattan iade, C grubu Kan Ürünü İçerikten iade …. V.b. seçilip, reçetelerin dönemi seçilir (Aralık 2012 veya Ocak 2013 v.b.)
  • Sonlandırılır ve sonrasında yazdır tuşuna basılarak “İade Döküm” alınır.

İade reçete/reçetelerin;

- Manuel reçete olması halinde, alınan iade döküm listesi ve özet bilgisi reçete ile birlikte Kuruma gönderilecektir.

- E-reçete olması halinde alınan iade döküm listesi ve özet bilgisi Kuruma gönderilmeyecektir.

Önemle duyurulur.

SGK’ nın 31.01.2013 tarih ve 10120608.1.937.224 sayılı yazına ulaşmak için tıklayınız