DİYALİZ SOLÜSYONU REÇETELERİNDE YER ALAN KAPAKLARIN ECZACI İSKONTOSU - 29.09.2017

1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Medikal ürünler eczanelerimizden karşılanmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda diyaliz solüsyonları ile birlikte karşılanması gereken diyaliz medikal ürünlerinin de medula sistemine girilerek eczanelerimizce karşılanması gerektiği, herhangi bir hasta mağduriyetine neden olunmaması için üyelerimize duyurulmuştur.

Bu süreçte, BAXTER firmasına ait kapak fiyatlarına eczacı karının yansıtılmaması nedeni ile SGK tarafından ödemesi yapılan kapak tutarı ile eczanelerimize depolar tarafından fatura edilen kapak tutarının aynı olduğu görülmüştür.

Sorunun çözümü için yapılan görüşmeler sonucunda; Baxter firması tarafından bu durumun düzeltilerek, depolara bilgi verildiği ve 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren kapakların eczacı iskontolu olarak faturalandırılmasına başlanacağı bilgisi alınmıştır.

Eczacılarımızın 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren kapak faturalarını kontrol etmeleri ve eczacı iskontosu uygulanmaması halinde Odamıza bilgi vermeleri konunun Odamızca takibi açısından son derece yararlı olacaktır.

Önemle duyurulur.