Nöbetçi Eczaneler

Başkandan

Odamız

Nöbetçi Eczaneler

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...

Değerli Meslektaşlarımız,

Geçen bir yılda yaşananlara bakıldığında kolay kolay unutulmayacak zorlu bir yıl oldu. Ekonomik ve siyasi çalkantılar tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkiledi. Mutluluk, huzur, adalet ve özgürlük beklentileri zayıflayan vatandaşlarımız,  gittikçe çoğalan bir karamsarlıkla yaşamlarına devam eder hale geldi.

Ekonomide yaşanan dalgalanmalardan  eczanelerimiz de ciddi anlamda etkilendi.  Seçim sonrası sağlık sisteminde yapılan radikal değişiklikler, iskontolardaki düşüşler,  kısalan vadeler, geri çekilen MF ler, eczane dışına çıkarılmaya çalışılan ürünler  ve genel giderlerin artmasıyla eczanelerimiz varlıklarını zorlukla sürdürebilir durumdalar.

Sağlıkta şiddet 2018 yılında da durdurulamadı maalesef. İnsanların hayatlarını kurtarmak, hastalara şifa dağıtmak için gece gündüz demeden, büyük fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyor, yeni yılda sağlıkta şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz.

Biz eczacılar biliyoruz ki; kimyasal reaksiyonların neden olduğu bitmek tükenmek bilmeyen sürekli değişimden ibarettir  hayat. Hiçbir şey yoktan var olmadığı gibi, hiçbir şey de yok olmaz. Sadece değişir. Değişim kaçınılmazdır.  Değişime yön verebilenler ise en güçlülerimizdir. Biz eczacıların gücü ise birlikteliğidir.

Türk Eczacıları Birliği ve Bölge Eczacı Odaları olarak bizler, yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, mesleğimizde yaşanan değişimlere ve  geleceğimize yön verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bunun için dünyadaki ilaç sektöründe yaşanan gelişmeleri,  sağlık politikalarını ve eczacılık uygulamalarını inceliyor, tartışıyor ve ürettiğimiz fikirleri; öncelikle ortak bilince ve sonra da eyleme dönüştürmeye çalışıyoruz. Projeler geliştiriyor, mesleki eğitimlerimizin sürekliliğini sağlıyor, toplumda farkındalık yaratacak etkinlikler düzenliyoruz.

Bugüne kadar yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen, örgütlü gücümüz sayesinde dimdik ayakta durmayı başardık. Ben değil, biz demeyi başarmış Manisa Eczacı Odası Üyelerinin, dün olduğu gibi bundan sonra da gelecek güzel günleri inşa etmeye devam edeceğine olan inancımızla; sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz sağlıklı ve mutlu yıllar diliyoruz.

Birlikte söyleyecek sözümüz, yürüyecek yolumuz var. Saygılarımızla,

29. Bölge Manisa Eczacı Odası Yönetim Kurulu

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN