Nöbetçi Eczaneler

Odamız

Nöbetçi Eczaneler

HASSAS TERAZİ ve GRAM TAKIMLARININ MUAYENESİ

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerin iki yıllık damga süreleri dolmuş olduğundan terazilerin 2019 yılı periyodik damga ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Hassas terazilerin kontrolleri özel yetkili firmalar tarafından, kütle setlerinin (Gram takımı) periyodik muayeneleri ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Odamızca üyelerimize işlemlerinde yardımcı olabilmek adına yapılan çalışmalar sonucu; İzmir’ de faaliyet gösteren Ege Norm Firması ile mutabakat sağlanmıştır.

Terazilerinin muayenesi için; ekte sunulan “Tartı Aletleri Muaeyene Başvuru Formu” nun doldurularak, en geç 13 Şubat 2019 Çarşamba günü Odamıza ve İlçe Temsilciliği Bürolarımıza teslim edilmesi gerekmektedir. Ege Norm Firması tarafından terazilerin muayene ücreti olarak 68,40TL+KDV bedel alınacaktır. (Terazi muayene bitiminde eczanelerde nakit olarak tahsil edilecektir)

Gram takımlarının muayenesi için; ekte sunulan “Kütle Seti Muayene Başvuru Formu” nun doldurulması,  aşağıda sunulan Ziraat Bankası hesabına 74,20TL. yatıralarak  dekontunun başvuru formuna eklenmesi ve en geç 13 Şubat 2019 Çarşamba günü Odamıza ve İlçe Temsilciliği Bürolarımıza teslim edilmesi gerekmektedir.

M onaylı elektronik terazisi olan meslektaşlarımızın kütle seti muayene parası yatırmasına gerek yoktur. Sadece Ege Norm’ a terazi muayene parası ödeyeceklerdir.

Önemle duyurulur...

KÜTLE SETİ DAMGA ÜCRETİ: 74,20TL.

ALICI: Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü 600.03.01.02.13 (DAMGA HİZMETLERİ ÜCRETİ)

BANKA HESAP NO:  Ziraat Bankası TR41 0001 0001 8800 0010 00 5675

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN