Nöbetçi Eczaneler

Odamız

Nöbetçi Eczaneler

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

14 Mart 1827’de Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kurulduğu gün, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Bu tarihin bayram olarak ilk kez kutlanması ise 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. İşgali protesto eden tıbbiye öğrencilerinin dönemin hocaları ve doktorlarıyla birlikte düzenledikleri gösteriler, tarihe tıp mesleği mensuplarının vatanı savunma hareketi olarak geçmiştir.

Hekimlerin tarihsel mücadelesinin ışığında, toplum sağlığını önceleyen bir sağlık meslek örgütü olarak mesleklerinin kutsallığını ve zorluklarını özveriyle taşıyan tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.

Herkes için sağlık düşüncesiyle çalışan eczacılar, hekimler, hemşireler ve tüm sağlık çalışanları olarak şiddetin olmadığı güvenli gelecek talebimizi bugün de yineliyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı’nın sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulacağı günlerin müjdecisi olmasını diliyoruz.

Bizler her zaman olduğu gibi, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için dayanışma içerisinde olacağımızı ifade ediyor, tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.

Manisa Eczacı Odası

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN