Nöbetçi Eczaneler

Odamız

Nöbetçi Eczaneler

KATLEDİLEN TÜM KADINLAR İSYANIMIZ, “ÖLMEK İSTEMİYORUM!” CÜMLESİ VİCDANIMIZDIR

Emine Bulut’un son sözleri “Ölmek istemiyorum!” tüm halkımızın vicdanında derin yaralar açtı. Ne yazık ki; Emine Bulut son sözleri “Ölmek istemiyorum!” olan ilk kadın değildir. Son kadın da olmayacaktır.

Her gün, bir yakını tarafından, herkesin gözü önünde katledilen bir kadın cinayeti haberi alıyoruz. Bu kadınlar farklı mesleklerden, farklı sosyal statüde, Türkiye’nin farklı coğrafyalarında ve çeşitli yaştalar. Hepsinin ortak noktası kadın olması… Kısacası kadına yönelik şiddet bireyselleştirilemeyecek, münferit olarak görülemeyecek bir hal almış durumda ve artarak devam ediyor. Kadına yönelik şiddet hepimizi ilgilendiren toplumsal bir sorundur. Dolayısıyla durdurmak da hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

Biz eczacılar yalnızca bir ilaç danışmanı olarak değil, aynı zamanda toplumun her kesiminden insanların birçok sorununu paylaştığı, güvene dayalı, yüz yüze ilişkiler sürdüren kişiler olarak bu konularda üzerimize büyük sorumluluklar düştüğünün de farkındayız. Bu nedenle bu alanda yılmadan, yıllardır örgütlü mücadele sürdüren kurum ve kuruluşlarla somut işbirliği içerisinde olmaya da hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. Siyasilere, yargıya, kolluk kuvvetlerine yani kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda sorumluluk alması gereken herkese sesleniyoruz.

Yaşamın ve yaşatmanın önemini bilen bir sağlık meslek mensupları  olarak: “Katledilen tüm kadınlar isyanımız, “Ölmek istemiyorum!” cümlesi vicdanımızdır.” diyoruz.

Manisa Eczacı Odası

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN