Nöbetçi Eczaneler

Odamız

Nöbetçi Eczaneler

Duyurular

ECZANE TABELALARINDAN İLAN VE REKLAM VERGİSİ ALINMASI UYGULAMASININ İPTALİ İÇİN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’ NE DAVA AÇILDI

Bilindiği üzere, Manisa Büyükşehir Belediyesince eczane tabelalarından ilan ve reklam vergisi alınmaktadır.

Ancak, özel kişiler ile işletilen eczanelerimizin ticari bir müessese niteliği bulunmasıyla birlikte esasen kamu sağlığının korunması amacına yönelik eczacılık faaliyeti yürütülen sağlık kuruluşları olduğu, kamu düzeni ve kamu yararı ile doğrudan ilgisi nedeni ile söz konusu faaliyetin hizmetten yararlanan bireylerin korunması kolayca ve etkin bir şekilde hizmete ulaşabilmesi amacıyla belli kurallara bağlandığı bu kapsamda eczane adını gösterir tabelaların eczanelerde bulundurulması zorunluluğunun ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda getirildiği açıktır.

Bu doğrultuda,  eczane tabelalarından ilan ve reklam vergisi alınması uygulamasının sonlandırılmasının sağlanabilmesi için Odamızca, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ ne dava açılmıştır.

Önemle duyurulur…

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN