19 Eylül 2020
Nöbetçi Eczaneler

İlçeler için aşağı kaydırınız...

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN...

01 Eylül 2020 Meo

İkinci Dünya Savaşı diye bilinen İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Mayıs 1945'de son bulduğunda, ardında elli iki milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.

Bir dünya barış gününü daha savaşların gölgesinde kutluyoruz. Son elli yılda 60 milyon insan savaşlarda öldü. İnsanlarımız ölmeye, sakat kalmaya devam ediyor.

İnsanoğlu birbirini sadece savaş alanlarında öldürmüyor. Kadın cinayetleri artarak devam ediyor, sağlıkta şiddet hız kesmiyor. Yaşadığımız doğayı hırs ve para için katletmeye devam ediyoruz.

Bu gün dünya barış gününde bunları düşünelim. Kendimiz için, çocuklarımız için  dolayısıyla hepimiz için; görmezden gelmeyelim, arkamızı dönüp gitmeyelim…

Savaşsız, şiddetsiz, sömürüsüz bir dünyada, barış içerisinde bir yaşam dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Gününüzü kutlarız.

Manisa Eczacı Odası