2022 YILI EKÄ°M AYI SGK FATURALARININ HAZIRLANMASI VE TESLÄ°MÄ°

01 Kasım 2022 Meo

Sosyal Güvenlik Kurumu Ä°zmir Sosyal Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸü’ nün ilgi yazısı gereÄŸi;

1) Reçete tesliminde; ekte sunulan form doldurulacaktır. Üyelerimizin herhangi bir maÄŸduriyet yaÅŸamamaları için teslim ettikleri reçete gruplarına ait bilgileri eksiksiz olarak yazmaları son derece önemlidir. Formun ekine teslim edeceÄŸiniz reçetelere ait her döküm için birer adet özet bilgisi konulması gerekmektedir.

2) A Grubu reçeteler için beyaz renkli

B Grubu reçeteler için sarı renkli

C Grubu sıralı dağıtım reçeteleri için kırmızı renkli

C Grubu kan ürünü reçeteleri için kırmızı renkli

Almanya Yurtdışı ve diÄŸer ülke reçeteleri için yeÅŸil renkli

Medikal Malzeme reçeteleri için mavi renkli (ayakta tedavide kullanılan hazır tıbbi malzemelere ait 1. 2. ve 3. grup fatura ve eki belgelerin ayrı ayrı poÅŸete konulması ve poÅŸetlerin dış cebine döküm özet bilgisi eklenmesi gerekmektedir)

Odamızdan temin edilecek poÅŸetler kullanılacaktır.

3) Manuel reçetelere döküm listesindeki sıra numarası verilecektir.

4) E-Reçetelerin çıktısı ve reçete arkası gönderilmeyecektir. Sadece ÅŸeker ölçüm çubukları, iÄŸne ucu ve karekodu bulunmayıp barkodu bulunan ilaçları Ä°htiva eden e-reçete çıktıları alınacak ve döküm listesindeki sıra numarası verilecektir. Ä°laç Takip Sisteminden karekod sonlandırma iÅŸlemi yapılan ilaçlara ait karekodlar kuruma gönderilmeyecektir.

5) 3 adet döküm özet bilgisi ait olduÄŸu grubun poÅŸetinin üzerinde yer alan cebe konulmalıdır.

6) 3 adet fatura, (faturalar dışarıdan görülebilmesi için poÅŸetin en üstüne konulmalı) 3 adet döküm özet listesi ve 3 adet döküm listesi, ait olduÄŸu grubun poÅŸetinin içine konulmalıdır.

7) C grubu reçeteleri bulunduÄŸu kırmızı poÅŸetin içerisine reçetelerin yanı sıra 3 fatura, 3 özet bilgi, 3 döküm listesi ve Farmainbox’ tan alınan Oda onaylı icmal listesi konulmalıdır. Ayrıca A ve B gruplarında olduÄŸu gibi 3 adet daha döküm özet bilgisi çıkarılarak, poÅŸetin üzerinde yer alan cebe konulmalıdır.

8) Tüm grupların içerisine 1 ADET SARI ZARF (A4 BOYUTUNDA) konulmalıdır.

Eczacı Odası onaylı icmal listelerinin ilgili reçeteler ekinde bulunmaması durumunda SGK ile TEB arasında imzalanan 2020 yılı protokolünün 3.2.13 maddesi gereÄŸi, iade iÅŸlemi yapılacağı, bu durumun iÅŸ ve iÅŸlemlerde aksamalara ve ödemelerde gecikmelere sebep olacağından, gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

2022 Yılı EKÄ°M ayı reçetelerini içeren 31.10.2022 tarihli SGK faturalarının en geç 7 Kasım 2022 Pazartesi günü saat: 23:59’ a kadar GÄ°B üzerinden (E-Fatura) veya Entegratör firma (E-Fatura)  aracılığı ile kesilmesi zorunludur.

Manuel fatura kesinlikle düzenlenmemelidir.

Odamızca 2022 Yılı Ekim ayına ait reçeteleri içeren SGK faturaları 08-15 Kasım 2022 tarihlerinde toplu olarak SGK SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Ä°zmir Ä°l MüdürlüÄŸü’ ne teslim edilecektir.

Bu nedenle, üyelerimizin SGK faturalarını;

Soma Ä°lçe TemsilciliÄŸi Büromuza; 10 Kasım 2022 PerÅŸembe günü saat: 14:00’ a kadar,

KırkaÄŸaç Ä°lçe TemsilciliÄŸi Büromuza;   10 Kasım 2022 PerÅŸembe günü saat: 15:00’ a kadar,

Akhisar Ä°lçe TemsilciliÄŸi Büromuza; 10 Kasım 2022 PerÅŸembe günü saat:: 15:00’ a kadar,

Merkez Oda Büromuza; 10 Kasım 2022 PerÅŸembe günü saat: 18:00’ a kadar,