BAŞKAN' DAN GÜNDEME DAİR

13 Nisan 2020 Başkandan

Covid-19'un tüm dünyayı sardığı zorlu süreçte biz eczacılar, Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunucusu olarak vatandaşlarımızın doğrudan ulaştığı sağlık kuruluşlarıyız. Sağlık sisteminin vazgeçilmez paydaşlarıyız. Aldığımız bilimsel eğitim ve ettiğimiz eczacılık yemini doğrultusunda  insanlığın ortaklaşa verdiği bu mücadelede ön saflarda yerimizi alarak elimizden gelenden de fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

Gün geçmiyor ki, COVID-19 hastalığından korunmak için yeni bir spekülasyon ortaya çıkmasın. Biz eczacılar aynı zamanda halkımızı bu bilgi kirliliğinden korumaya ve sağlıklarını riske atacaklarını ürünleri kullanmamalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Odamız meslektaşlarımız ve eczane çalışanlarımızın sağlığının korunması için eczanelerimizde  alınması gereken tüm tedbirleri sağlamaya çalışmakta;

Eczanelerimize maske ve koruyucu gözlük dağıtımımızı tamamladık.

Eczane çalışma saatlerimizi yeniden düzenledik.

Mart ayı SGK faturalarının teslim etmek üzere meslektaşlarımızın İzmir’ e gitmemeleri için faturalarını ücretsiz taşıdık.

İlçe Temsilcilerimizin ilgili Belediye Başkanlıkları ile yaptığı görüşmeler sonucu eczanelerimizin ücretsiz dezenfekte edilmesi sağlandı. Bazı ilçelerimizde Belediyelerimiz ile görüşmeler halen devam etmektedir.

Birçok ilçemizde meslektaşlarımız kendi arasında topladığı maske ve dezenfektanları kamu hastanelerine bağışladı. Duyarlılıklarından dolayı meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Eczanelere yönelik maske ve dezenfektan satışı ile ilgili kesilen cezalara şiddetle karşı çıkıyoruz. Maske ve dezenfektan fiyatlarındaki   artışın sebebinin  kesinlikle eczaneler olmadığının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Eczanelerimize  maske ve dezenfektan satışlarından dolayı haksız şekilde uygulanacak olası bir cezai yaptırım sürecinde konuyla ilgili odamız avukatı aracılığı ile hukuki süreç başlatılarak avukatımız aracılığıyla takip edilecek ve bu konuda doğabilecek mahkeme masrafları da odamızca karşılanacaktır.

Ücretsiz maske temini son derece olumlu ve doğru bir yaklaşımdır. Ancak maskenin halka ulaştırılması ile ilgili net bir yöntemin belirlenmesinin ve bu yöntemin sürdürülebilir olmasının da hayati derecede önemli olduğu unutulmamalıdır. Maske temininde yaşanacak belirsizlikler nedeniyle eczanelerimizin halkımızla karşı karşıya kalmasını kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Eczacılarımızı görmezden gelen her türlü tutuma karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz. Eczacılarımızı kamuoyunu nezdinde küçük düşüren, itibarını zedeleyen her türlü uygulamaya karşı hukuki itirazlarımızı da yapacağız.

Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için 7 gün 24 saat süreyle hizmet veren meslektaşlarımıza ve eczane çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Covid-19 pandemisinde vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu vurguluyoruz!

Zorlukları birlikte aşacağız…

Bşk. Uzm. Ecz. Devrim BALI