Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2022 Yılı 2. Dönem Yerleştirme Başvurusu Hk.

25 Mayıs 2022 Teb Duyuruları

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi BaÅŸkanlığı tarafından, Eczacı YerleÅŸtirme Sistemi (EYS) 2022 Yılı 2. Dönem YerleÅŸtirme BaÅŸvurularının 23/05/2022-21/06/2022 tarihleri arasında alınacağı ve eczacı yerleÅŸtirme iÅŸlemi yapılacağı bildirilmiÅŸtir.

Kurum tarafından 24.05.2022 tarihinde (bugün) yayımlanan duyuru aÅŸağıdaki ÅŸekildedir;

“6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile 12/04/2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik hükümleri doÄŸrultusunda nüfus kriterine tabi olan eczacılara ait baÅŸvurular eys.titck.gov.tr adresinden eriÅŸilebilecek olan Eczacı YerleÅŸtirme Sistemi (EYS) üzerinden 23/05/2022-21/06/2022 tarihleri arasında alınacak ve eczacı yerleÅŸtirme iÅŸlemi yapılacaktır. BaÅŸvuru sahiplerinin eys.titck.gov.tr adresi üzerinden belgelerini eksiksiz olarak eklemelerinin ardından, EYS’ye eklenen belgelerin asılları ile birlikte 21/06/2022 tarihi mesai bitimine kadar Ä°l veya Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüklerine giderek baÅŸvurularını onaylatmaları gerekmektedir.

Destek:
Sistemsel konularla ilgili olarak; eyssistem@titck.gov.tr
Mevzuata dair konularda; eczane.eys@titck.gov.tr

Not: BaÅŸvuru yapılmadan önce eys.titck.gov.tr sayfasında ve kullanıcılara ait panellerde yer alan Eczacı YerleÅŸtirme Sistemi Kılavuzu’nun dikkatlice okunması ve söz konusu Kılavuz doÄŸrultusunda iÅŸlemlerin sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.