HASSAS TERAZİ ve GRAM TAKIM KÜTLE SETLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

29 Ocak 2021 Meo

HASSAS TERAZÄ° ve GRAM TAKIM KÜTLE SETLERÄ° DUYURUSU

Hassas Teraziler

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereÄŸince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerinin iki yıllık damga süreleri dolmuÅŸ olduÄŸundan terazilerin 2021 yılı periyodik damga ve kontrollerinin yapılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Hassas terazilerin kontrolleri özel yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır. Odamızca üyelerimize iÅŸlemlerinde yardımcı olabilmek adına yapılan çalışmalar sonucu; daha önceki yıllarda da hizmet aldığımız Ege Norm Firması ile mutabakat saÄŸlanmıştır. Terazilerin muayeneleri ilgili firma tarafından eczanelere gidilerek yapılacak olup, muayene ücreti olarak 85,00 TL (KDV Dahil) bedel terazi muayeneleri bitiminde eczanelerde nakit olarak tahsil edilecektir.

Terazi muayenelerini Ege Norm firmasıyla yaptırmak isteyen meslektaÅŸlarımızın isimlerini en geç        3 Åžubat ÇarÅŸamba günü saat 18:00’a kadar merkez büromuza veya ilçe temsilciliÄŸi bürolarımıza bildirmeleri gerekmektedir.

Gram Takım Kütle Setleri

Ä°lgili yönetmelik gereÄŸince gram takım kütle setlerinin muayeneleri TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından yapılmaya baÅŸlanmış olup baÅŸvuruların TSE’nin https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden 28 Åžubat Pazar gününe kadar bireysel baÅŸvuruyla yapılması gerekmektedir.

BaÅŸvuru sırasında sistem ilgili iÅŸlem basamakları konusunda gerekli yönlendirmeleri yapmakta olup eczacılarımızın gerekli iÅŸlemleri takip etmesi yeterli olacaktır.

ÖNEMLÄ° NOT : 2020 yılında muayene edilmek üzere TSE’ye gönderilen gram takım kütle setlerinin yüzde 90’ı standartlara uymadığı gerekçesiyle onaylanmayarak meslektaÅŸlarımıza iade edilmiÅŸtir. Gram takım kütle setleri eski olan meslektaÅŸlarımızın maÄŸduriyet yaÅŸamaması adına önemle bilgilerinize sunarız.

ÖNEMLÄ° NOT : Gram takım kütle setlerinin TSE tarafından yapılacak muayenelerde iade edilme olasılığı yüksek olan meslektaÅŸlarımız için yeni set almaları ,iki yıl muayeneden muaf olacakları, bunun için faturalarını saklamaları tavsiye niteliÄŸinde olup, odamız tarafından gerekli araÅŸtırmalar yapılarak üyelerimize yeni set almaları konusunda gerekli kolaylık saÄŸlanacaktır. Konu hakkında detaylı bilgiyi el broÅŸürümüzde bulabilirsiniz.

Ä°ÅŸlem basamakları hakkında detaylı bilgi için  ekte yer alan dosyaya tıklayınız.