HASSAS TERAZİ ve GRAM TAKIM KÜTLE SETLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

29 Ocak 2021 Meo

HASSAS TERAZİ ve GRAM TAKIM KÜTLE SETLERİ DUYURUSU

Hassas Teraziler

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerinin iki yıllık damga süreleri dolmuş olduğundan terazilerin 2021 yılı periyodik damga ve kontrollerinin yapılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Hassas terazilerin kontrolleri özel yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır. Odamızca üyelerimize işlemlerinde yardımcı olabilmek adına yapılan çalışmalar sonucu; daha önceki yıllarda da hizmet aldığımız Ege Norm Firması ile mutabakat sağlanmıştır. Terazilerin muayeneleri ilgili firma tarafından eczanelere gidilerek yapılacak olup, muayene ücreti olarak 85,00 TL (KDV Dahil) bedel terazi muayeneleri bitiminde eczanelerde nakit olarak tahsil edilecektir.

Terazi muayenelerini Ege Norm firmasıyla yaptırmak isteyen meslektaşlarımızın isimlerini en geç        3 Şubat Çarşamba günü saat 18:00’a kadar merkez büromuza veya ilçe temsilciliği bürolarımıza bildirmeleri gerekmektedir.

Gram Takım Kütle Setleri

İlgili yönetmelik gereğince gram takım kütle setlerinin muayeneleri TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından yapılmaya başlanmış olup başvuruların TSE’nin https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden 28 Şubat Pazar gününe kadar bireysel başvuruyla yapılması gerekmektedir.

Başvuru sırasında sistem ilgili işlem basamakları konusunda gerekli yönlendirmeleri yapmakta olup eczacılarımızın gerekli işlemleri takip etmesi yeterli olacaktır.

ÖNEMLİ NOT : 2020 yılında muayene edilmek üzere TSE’ye gönderilen gram takım kütle setlerinin yüzde 90’ı standartlara uymadığı gerekçesiyle onaylanmayarak meslektaşlarımıza iade edilmiştir. Gram takım kütle setleri eski olan meslektaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına önemle bilgilerinize sunarız.

ÖNEMLİ NOT : Gram takım kütle setlerinin TSE tarafından yapılacak muayenelerde iade edilme olasılığı yüksek olan meslektaşlarımız için yeni set almaları ,iki yıl muayeneden muaf olacakları, bunun için faturalarını saklamaları tavsiye niteliğinde olup, odamız tarafından gerekli araştırmalar yapılarak üyelerimize yeni set almaları konusunda gerekli kolaylık sağlanacaktır. Konu hakkında detaylı bilgiyi el broşürümüzde bulabilirsiniz.

İşlem basamakları hakkında detaylı bilgi için  ekte yer alan dosyaya tıklayınız.