HASSAS TERAZÄ° ve GRAM TAKIMLARININ MUAYENESÄ°

25 Ocak 2019 Meo

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereÄŸince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerin iki yıllık damga süreleri dolmuÅŸ olduÄŸundan terazilerin 2019 yılı periyodik damga ve kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Hassas terazilerin kontrolleri özel yetkili firmalar tarafından, kütle setlerinin (Gram takımı) periyodik muayeneleri ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Ä°l MüdürlüÄŸü tarafından yapılmaktadır.

Odamızca üyelerimize iÅŸlemlerinde yardımcı olabilmek adına yapılan çalışmalar sonucu; Ä°zmir’ de faaliyet gösteren Ege Norm Firması ile mutabakat saÄŸlanmıştır.

Terazilerinin muayenesi için; ekte sunulan “Tartı Aletleri Muaeyene BaÅŸvuru Formu” nun doldurularak, en geç 13 Åžubat 2019 ÇarÅŸamba günü Odamıza ve Ä°lçe TemsilciliÄŸi Bürolarımıza teslim edilmesi gerekmektedir. Ege Norm Firması tarafından terazilerin muayene ücreti olarak 68,40TL+KDV bedel alınacaktır. (Terazi muayene bitiminde eczanelerde nakit olarak tahsil edilecektir)

Gram takımlarının muayenesi için; ekte sunulan “Kütle Seti Muayene BaÅŸvuru Formu” nun doldurulması,  aÅŸağıda sunulan Ziraat Bankası hesabına 74,20TL. yatıralarak  dekontunun baÅŸvuru formuna eklenmesi ve en geç 13 Åžubat 2019 ÇarÅŸamba günü Odamıza ve Ä°lçe TemsilciliÄŸi Bürolarımıza teslim edilmesi gerekmektedir.

M onaylı elektronik terazisi olan meslektaÅŸlarımızın kütle seti muayene parası yatırmasına gerek yoktur. Sadece Ege Norm’ a terazi muayene parası ödeyeceklerdir.

Önemle duyurulur...

KÜTLE SETÄ° DAMGA ÜCRETÄ°: 74,20TL.

ALICI: Defterdarlık Muhasebe MüdürlüÄŸü 600.03.01.02.13 (DAMGA HÄ°ZMETLERÄ° ÜCRETÄ°)

BANKA HESAP NO:  Ziraat Bankası TR41 0001 0001 8800 0010 00 5675