Haziran Ayı Reçeteleri için Fatura Kesme İşlemleri Hakkında

03 Temmuz 2020 Teb Duyuruları

Sosyal Güvenlik Kurumunun, 30.06.2020 tarihinde Eczane Medula Sisteminde yaptığı düzenlemeler, ara verilmiÅŸ olan ve 01.07.2020 ÇarÅŸamba günü yeniden baÅŸlanan protokol görüÅŸmelerinde deÄŸerlendirilmiÅŸtir. GörüÅŸme sonrasında, meslektaÅŸlarımızın Haziran ayına ait reçeteleri için fatura kesmemelerinin uygun olacağı 01.07.2020 tarihinde duyurulmuÅŸtur.

Konuyla ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu BaÅŸkanı Sayın Ä°smail Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel SaÄŸlık Sigortası Genel Müdürü Sayın Dr.Mustafa Özderyol ile Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz.ErdoÄŸan Çolak ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney’in katılımlarıyla 02.07.2020 tarihinde bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

GörüÅŸmede, protokol görüÅŸme süreci devam etmekte olduÄŸundan, meslektaÅŸlarımızın Haziran ve Temmuz ayı reçeteleri için düzenleyecekleri faturalarda 2018 yılı satış hasılatının (KDV hariç) baz alınacağı ve farklı bir indirim oranı uygulanmayacağı konusunda mutabakata varılmıştır.

Buna göre, meslektaÅŸlarımız, Haziran ayı reçeteleri için fatura düzenleyebilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ