ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN KALİBRASYONU HAKKINDA

09 Şubat 2024 Meo

Değerli Meslektaşımız,

İl/ İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından eczanelerimizde yapılan rutin denetimlerde, terazilerin ve kütle setlerinin muayene ve kalibrasyon işlemlerinin de tamamlanmış olması; yeni temin edilmiş ise ilgili faturaların ibraz edilmesi; mevcutta bulunanlar için ise muayene ve/veya kalibrasyon evraklarının bulundurulması talep edilmektedir.

Bilindiği üzere ; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletleri için (1 Ocak -28 Şubat tarihleri arasında ) eczanelerde kullandığımız tartı aletlerinin ölçü ve ayarlarının , 2 yılda bir   yaptırılması zorunludur. Aksi halde para cezası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan rutin denetimlerde de eczanelerdeki tartı aletlerinin ayarlarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmektedir.

Siz değerli meslektaşlarımızın ,bu konuda mağduriyet yaşamaması için odamız tarafından görüşme sağlanan firma ile eczanede kullandığımız tartı aletlerinin kalibrasyonunun yapılmasını isteyen meslektaşlarımızın ilgili firma ile iletişime geçmek için aşağıda belirtilen numarayı  aramanız  gerekmektedir.

NOT- 1 : Yoğunluk yaşanması öngürülmüş olması sebebiyle en geç 20 Şubat Salı gününe kadar randevunuzu oluşturmanız konusunda hassasiyet göstermeniz rica olunur.

NOT- 2 : 2023 yılı ve sonrası hassas terazi alan veya 2023 yılında kalibrasyon yaptıran meslektaşlarımızın bu yıl için kalibrasyon işlemi yaptırmalarına gerek yoktur. (Kalibrasyon işlemleri 2 yılda bir yapılmaktadır. Lütfen hassas terazinizin kalibrasyon tarihlerini kontrol ediniz.)

Yetkili Firma İletişim Numarası : Teknokom - 0553 1 222 666

Manisa Eczası Odası Yönetim Kurulu