Sosyal Güvenlik Kurumu e-Tebligat Uygulaması Hakkında

01 Kasım 2022 Teb Duyuruları

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, 31/10/2022 tarihinde yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu e-Tebligat Uygulamasının Tüm Ä°llerde Kullanıma Açılması” baÅŸlıklı duyuru aÅŸağıdaki ÅŸekildedir;

“BilindiÄŸi üzere, 24.9.2021 tarihli ve 31608 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata Ä°liÅŸkin” Yönetmelik 1.10.2021 tarihinde yürürlüÄŸe girmiÅŸtir.

Elektronik Tebligat (e-Tebligat) uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte Kurumumuz Merkez TeÅŸkilatı/Sosyal Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸü/Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından tebliÄŸ edilmesi gereken evrak elektronik ortamda imzalanmakta ve muhatabın elektronik tebligat adresine iletilmektedir.

Bu kapsamda 9.2.2022 tarihinde Eskişehir İlinde, 4.4.2022 tarihi itibariyle Bursa, Konya ve Gaziantep illerinde, 1.9.2022 tarihi itibariyle de Ankara ilinde ve 7.10.2022 tarihi itibariyle Adana -Antalya -Aydın -Balıkesir -Denizli-Diyarbakır- Erzurum- Hatay -İstanbul-İzmir- Kahramanmaraş -Kayseri- Kocaeli -Malatya- Manisa -Mardin- Mersin -Muğla- Ordu - Sakarya -Samsun- Şanlıurfa -Tekirdağ -Trabzon-Van illerinde SGK e-Tebligat başvurusu yapmış ve yapacak olanlara elektronik tebligat gönderilmeye başlanmıştır.

Bu sefer, 1.11.2022 tarihinden itibaren tüm illerde e-Tebligat baÅŸvurusu yapmış ve yapacak olan muhataplara elektronik tebligat gönderilmeye baÅŸlanacak olup, e-Tebligat baÅŸvurusu yapmamış gerçek ve tüzel kiÅŸilere 7201 sayılı Kanun ile 6183 sayılı Kanunda yer alan hükümlere göre eski usulde tebligat yapılmaya devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.