TBMM Eczane Uygulaması Hakkında

20 Nisan 2020 Meo

BilindiÄŸi üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve BirliÄŸimiz arasında imzalanan Üçlü Ä°ÅŸbirliÄŸi Protokolü kapsamında,  anlaÅŸmalı eczaneler tarafından milletvekilleri ile diÄŸer hak sahiplerinin ilaç reçete giriÅŸi, sorgulama ve fatura iÅŸlemleri Farmainbox (Reçete Tevzi Sistemi) üzerinden giriÅŸ yapıldıktan sonra TBMM Eczane uygulaması üzerinden gerçekleÅŸtirilmektedir.

TBMM tarafından BirliÄŸimize, Farmainbox üzerinden eriÅŸim saÄŸlanan TBMM Eczane uygulamasına, Medula sisteminde yer alan TBMM Uygulaması bölümünden de eriÅŸim imkanı saÄŸlandığı bildirilmiÅŸtir.

Konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da 16.04.2020 tarihinde Medula Sisteminde “TBMM Eczane Uygulaması” konulu duyuru yayımlanmıştır.

Buna göre, anlaÅŸmalı tüm eczaneler tarafından TBMM Eczane uygulamasına Farmainbox üzerinden veya SGK Medula sistemi üzerinden eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ