ÖNEMLİ HATIRLATMA!!! TBMM Milletvekilleri ve Bakmakla Yükümlü Oldukları Kişilerin Reçete-İlaç Teminine İlişkin Bilgilendirme Hakkında

04 Mayıs 2020 Meo

TBMM Eczane uygulamasına, Medula sisteminde yer alan TBMM Uygulaması bölümünden de eriÅŸim imkanı saÄŸlandığı, buna göre SGK ile anlaÅŸmalı tüm eczaneler tarafından TBMM Eczane uygulamasına Farmainbox üzerinden veya SGK Medula sistemi üzerinden eriÅŸim saÄŸlanabileceÄŸine iliÅŸkin bilgilendirme 17 Nisan 2020 tarihinde web sayfamızdan duyurulmuÅŸtu.

TBMM Eczane Uygulamasına Medula sisteminden erişimin aktif hale gelmesine istinaden TBMM Genel Sekreterliği tarafından Birliğimize yapılan bilgilendirme ile;

TBMM, SGK ve TEB arasında 17 Nisan 2018 tarihinde imzalanmış Üçlü Ä°ÅŸbirliÄŸi Protokolü hükümleri gereÄŸince, Milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları kiÅŸilerin ilaç reçetelerinin, SGK ile sözleÅŸmesi olan tüm eczanelerden Medula sistemi üzerinden karşılanabileceÄŸi,

- Bahse konu uygulamaya Medula Eczane uygulamasında yer alan  “TBMM Uygulaması” bölümünden eriÅŸim imkânı bulunmakta olduÄŸu ve bu bölümde uygulamaya iliÅŸkin tereddütleri gidermeye yönelik açıklayıcı ve yönlendirici bilgilere de yer verildiÄŸi,

- Bu kapsamda, Milletvekillerinin ilaç reçete taleplerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeksizin karşılanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunun önem arz ettiği bildirilmiştir.

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ