TEB' DEN: COVID-19 Ä°LE MÃœCADELEDE MESLEKÄ° DAYANIÅžMAMIZI YÃœKSELTMEYE DEVAM EDÄ°YORUZ

15 Nisan 2020 Meo

Küresel bir salgın haline gelen COVID-19 ile mücadele sürecinde saÄŸlık çalışanları, çok büyük bir risk altında hizmet sunmaya devam etmektedir. Bu dönemde salgın ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülebilmesi için saÄŸlık çalışanlarının saÄŸlığı ve güvenliÄŸi birincil öncelik olmalıdır.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak bu süreçte bir yandan 27.000 eczaneden sunulan ilaç ve eczacılık hizmetinin aksamaması için uÄŸraÅŸ verirken bir yandan da eczanelerinde ve hastanelerde her gün bu mücadelede bilfiil yer alan meslektaÅŸlarımızı ve eczane çalışanlarımızı korumak ve desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Daha önce açıkladığımız katkılar ile birlikte meslektaÅŸlarımızın ekonomik açıdan desteklenmesi adına BirliÄŸimizce yürütülmeye devam edilecek çalışmalar ÅŸu ÅŸekilde belirlenmiÅŸtir:

1) 31 Mart 2020 tarihinde gerçekleÅŸtirilen Merkez Heyetimizce alınan karar uyarınca, Bölge Eczacı Odalarımıza maddi destek saÄŸlanması kararı alınmış ve bu karar doÄŸrultusunda bugüne kadar Bölge Eczacı Odalarımıza katkı saÄŸlanmış, ihtiyaç halinde de bu desteÄŸe devam edilecektir.

2) 26 Mart ve 8 Nisan 2020’de duyurulduÄŸu üzere meslektaÅŸlarımızın TEB YardımlaÅŸma Sandığı aracılığı ile kullanmış oldukları kredilerin Nisan-Mayıs-Haziran ayı taksitleri Temmuz ayından itibaren ödenmek üzere faizsiz 3 ay ötelenmiÅŸtir. Öteleme nedeniyle oluÅŸan faiz farkı Türk Eczacıları BirliÄŸi YardımlaÅŸma Sandığımızca karşılanacak olup, kredilerinin ötelemesini yapan meslektaÅŸlarımıza herhangi bir ek maliyet yansıtılmayacaktır.

3) Türk Eczacıları BirliÄŸi YardımlaÅŸma Sandığı aracılığı ile kullanılmış ve/veya yeni kullanılacak krediler için Türkiye Ä°ÅŸ Bankası, Halkbank ve Åžekerbank ile uygun koÅŸullarda kredi protokolleri ve Halkbank Paraf Kart kullanımları için uzun vadeli öteleme imkânlarını içeren özel anlaÅŸmalar yapılmıştır. (Detaylara BirliÄŸimizin 8 Nisan 2020 Tarihinde internet sitesinden yapılan duyurudan ulaşılabilmektedir)

4) Karantina sebebiyle eczanesi kapalı kalan meslektaşlarımızın bu durumlarını belgeleyen evrakları ile bağlı bulundukları Bölge Eczacı Odasına başvurmaları ve evraklarının Birliğimize ulaşması neticesinde meslektaşlarımıza TEB Yardımlaşma Sandığı tarafından nakdi yardım yapılacaktır.

5) 13 Nisan 2020 tarihinde Merkez Heyetimizce alınan karar uyarınca, TEB YardımlaÅŸma Sandığı’ndan sunulmakta olan mevcut vefat yardımına ek olarak, COVID-19 ile mücadele sürecinde hayatını kaybeden meslektaÅŸlarımızın ailelerine maddi destek saÄŸlanacaktır.

6) COVID-19 ile mücadelede hayatlarını kaybeden meslektaÅŸlarımızın çocuklarının eÄŸitim hayatları boyunca Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından karşılıksız burs verilecektir.

7) BirliÄŸimizin öncülüÄŸünde baÅŸlatılacak “COVID-19 Ä°LE MÜCADELEDE MESLEKÄ° DAYANIÅžMA KAMPANYASI”; Bölge Eczacı Odalarımız, meslektaÅŸlarımız ve ilaç/eczacılık alanındaki tüm paydaÅŸlarımızın katkı sunarak daha da büyüyecek bir noktaya taşınacaktır.

Ülkemizin dört bir köşesinde kesintisiz saÄŸlık ve ilaç hizmeti sunan meslektaÅŸlarımızı desteklemeye ve mesleki dayanışmamızı yükseltmeye devam edeceÄŸiz.

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ