TEB' DEN: Korumak İyileştirmek Yaşatmak İstiyoruz Sağlıkta Şiddete Dur Diyoruz

30 Nisan 2020 Meo

Basına ve kamuoyuna,

Tüm dünya ile birlikte olaÄŸanüstü günlerden geçiyoruz. Sınır tanımayan bir virüs hayatlarımıza girdi ve tüm rutinimizi deÄŸiÅŸtirdi. COVID-19 pandemisinde tüm dünya sınav veriyor. Ekip olma bilinciyle toplum saÄŸlığını kendisinin ve sevdiklerinin önüne koyarak gece gündüz demeden canla baÅŸla çalışan saÄŸlık çalışanları; pandemi bitip de pandeminin hikayesi yazılmaya baÅŸlandığında ÅŸüphesiz kahraman olarak anılacaklar.

Ancak içinden geçtiÄŸimiz bu zorlu günlerde dahi akıl almaz olaylara ÅŸahitlik ediyor, saÄŸlıkta ÅŸiddetin dur durak dinlemediÄŸini görüyoruz. Bir hekimimize oksijen tüpüyle saldırılıyor, eczacılarımız mesnetsiz iddialarla tehdit ediliyor. Sosyal medyada mesleÄŸimizi küçük düÅŸürme çabalarına, meslektaÅŸlarımızı tahrik eden söylemlere rastlıyoruz.

Biz Türkiye’nin her yerinde, kesintisiz saÄŸlık ve ilaç danışmanlığı veren eczacılar olarak korumak, iyileÅŸtirmek ve yaÅŸatmak adına çaba gösteriyoruz. Yalnızca COVID-19 baÄŸlamında deÄŸil diÄŸer tüm hastalarımız için de hizmet vermeye devam ediyoruz. Öte yandan bir kamu görevi üstlenerek ücretsiz maske temini uygulamasını gerçekleÅŸtiriyoruz. Bu süreçte dahi biz eczacıların inisiyatifinde bulunmayan, sistemsel sıkıntılara dayanan sebepler nedeniyle psikolojik ve fiziksel ÅŸiddet görmeyi kabul etmiyoruz.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak SaÄŸlıkta Åžiddet Yasası’nı çok kıymetli ve önemli buluyoruz. Can güvenliÄŸi endiÅŸesi ile nitelikli saÄŸlık hizmeti verebilmenin mümkün olmadığını yeniden dile getiriyor, söz konusu yasanın tam anlamıyla uygulanması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ