TEB NİN GRİP AŞISI TEMİNİNE İLİŞKİN AÇIKLAMASI

20 Kasım 2020 Meo

Basına ve kamuoyuna,

Grip aşısı mevzusu, bu sene pandeminin de etkisiyle bir tartışma alanı haline dönüÅŸtü. Her daim halk saÄŸlığını önceleyen bir saÄŸlık meslek örgütü olarak bu tartışma ortamının içerisinde adımızın geçmesinden rahatsızlık duyduÄŸumuzu ifade etmek isteriz.

Her ÅŸeyden önce Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak pandeminin yarattığı atmosferi ve geçtiÄŸimiz yıl grip aşısı temininde yaÅŸanan sorunları göz önünde bulundurarak SaÄŸlık Bakanlığımızın getirdiÄŸi grip aşısı sayısına ek olarak aşı getirmek istedik. Grip ve pnömoni aşılarının temini noktasında sorumluluk almaya hazır olduÄŸumuzu 19 AÄŸustos 2020 tarihinde Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na yazılı olarak bildirdik. Bundan sonra geliÅŸen süreçlerde attığımız adımları ise Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸü, Devlet Malzeme Ofisi gibi mercilerle paylaÅŸtık. Åžeffaflık ilkesi çerçevesinde yürüttüÄŸümüz tüm bu süreçte, aşı temin edeceÄŸimiz firmanın ismi, aşının özellikleri ve aşının fiyatı gibi bilgileri, ilgili firmadan geldiÄŸi ÅŸekliyle, herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapmadan gerek yazılı gerek sözlü olarak ilgili kurumlara ilettik.

Grip aşısının temininde ve vatandaÅŸlarımıza ulaÅŸtırılmasında elimizi taşın altına koymak istedik. Vatandaşımızın zarar görmemesi adına iyi niyetle attığımız adımlarda halk saÄŸlığına katkı sunmaktan baÅŸka bir ÅŸey düÅŸünmedik.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ