TÜRK KIZILAY' INA İMMUN PLAZMA BAĞIŞI

17 Aralık 2020 Meo

Türk Kızılay kan merkezleri COVID-19 pandemi sürecinde Covid geçirerek iyileşmiş hastalardan immun plazma bağışı alarak, yoğun bakımda yatmakta olan hastaların ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadır.

İmmun plazma bağışçısı olabilmek icin ağız ve boğaz sürüntüsünden yapılmış en az bir PCR test pozitifliği olması kişinin belirtilerinin geçmiş olması ve tam iyileşmenin üzerinden en az 28 gün geçmiş olması gerekmektedir. Bununla beraber kişinin 18-60 yaş arasında kan bağış kriterlerine uygun (ciddi bir hastalığı olmaması, kalp hastalığı şeker hastalığı olmaması, son bir yıl içinde dövme, endoskopi, ameliyat olmamış olması, hepatit b ve c geçirmemiş olması gerekmektedir) kadın bağışçıların gebelik ve düşük geçirmemiş olması ve kişiye kan takılmamış olması gerekmektedir. Bu koşullara uyan kişiler üzerinde TC kimlik no yazan resimli bir kimlik belgesi ile tok karnına ve o gün için bol su içerek plazma bağışına başvurabilmektedirler. Kızılaya gelecek plazma bağışçıları sokağa çıkma yasağından muaf olup kendilerine bağış yaptıklarına dair belge verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve randevu için 05380573073 05380573069 05380573067 05380573070 ve 02323476347 numaralı telefonları arayabilirsiniz. Bu zorlu süreçte Covid hastalarımı için vereceğiniz desteğe tüm hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ederiz.

Dr. Gökay Gök

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Md.