TÃœRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ° 95 YAÅžINDA!

26 Ekim 2018 Meo

Bundan 95. yıl önce Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmamış, eşzamanlı olarak  çağdaşlık, demokrasi, laiklik, özgürlük gibi ülkemizin uygarlık çizgisini yükseltecek kavramların ulusal değerler olarak benimsenmesi için, kurtuluş mücadelesinin hemen ardından, bir aydınlanma sürecini başlatmış ve inkılapları gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmesi, hem gelecek nesiller için sorumluluğumuzun gereği, hem de Cumhuriyet’i kuran Atatürk ve arkadaşlarına ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur.

Bu anlamda bizler, bu ülkenin okumuş, aydın, çağdaş  insanları ve bilimsel bir mesleğin mensupları olarak,  üzerimizdeki görevin bilincindeyiz.

Bu inanç ve kararlılıkla, meslektaşlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

29. Bölge Manisa Eczacı Odası

Yönetim Kurulu Adına